Koka ris
Alla har vi väl någon gång köpt någon teknisk pryttel som åtföljs av en obegriplig bruksanvisning. Ibland är texten obegriplig för att dess författare inte kunde bättre, ibland beror det på bristfällig översättning. Läste nyligen en sådan liten text i den lilla tidskriften Facköversättaren, nr 1/2007. Texten kommer ursprungligen från ett rispaket som importerats från Pakistan. Kan inte låta bli att låta fler begrunda riskokningens mysterier. Varen så goda!
Så här gör man:
- Blötning av kuper av rice för 20 minuter bevattnar in. Avrinningen och sköljer bevattnar in.
- I en stor sauce panorera, komma med två kuper bevattnar till en kraftig böld. Tillfoga salt, om önskat.
- Tillfoga rice, gå tillbaka till en böld. Laga mat 6 till 8 minuter till önskad tenderness som tillfälligt rör.
- Avrinningsöverskottsen bevattnar om några. Täcka panorerar och går tillbaka till sparlåga för 3 till 4 minuter, tills ricen är torr och fluffig.
2 kommentarer:
*ler*..hehhe..japp solklart
Ja, ibland undrar man: Varför?
Skicka en kommentar