Den första skörden
Idag blev det svartvinbärsplockning. Skörden blev inte så stor eftersom vi bara har två stackars igenväxta buskar. Men ack så goda de är, bären. En gammal sort av okänt ursprung. Smakar som svartvinbär ska. Mycket och härligt! Har smakat några nyare sorter, bland annat Storklas som var tämligen smaklösa och Östersund (!) som var riktigt goda, nästan som våra egna. Skulle jag köpa nya buskar skulle det få bli Östersund. Ska först rensa ur våra gamla buskar, göra avläggare (eller hur det nu heter...) och försöka få till fler buskar och bättre skörd. För det har nu visat sig att till och med den svartvinbärsskyende maken gillar saften från gårdens egna odlingar...
2 kommentarer:
Pappa gjorde svartvinbärssylt av deras buskar, guuud så gott det är.
Min faster brukar göra saft på svartvinbärsbladen när dom just börjar slå ut..också så jättegott!
Hoppas det är bra med er!
*kram*
Ååh fröken k, saft på svartvinbärsblad är underbart. Höll på att ta itu med det i somras men hann bara slå upp receptet innan jag blev avbruten. Sedan blev det inte mer med det. Men nästa sommar! Kram på sig!
Skicka en kommentar